Minulý víkend (10-12.6.2016) sa v Košiciach uskutočnil už 7. ročník tradičného podujatia Gurmán Fest. Ešte ste o ňom nepočuli? Ide o festival pre všetkých ľudí, ktorí majú radi dobré jedlo, pitie a zábavu, a to všetko v nezabudnuteľnej atmosfére Mestského parku v kruhu dobrých priateľov.
Odborné hodnotenie festivalu, kde sa prezentovali reštaurácie, vinári, puby a predajcovia nielen z Košíc, ale aj blízkeho okolia nechám na odborníkov. Na webe nájdete na recenzie na slovo vzatých odborníkov či “fundovaných” foodblogerov. Jedna vec je však istá, to ako chuti vyprážaná bryndzová gulička, hráškové pyré ci Gurmánova 11tka (veľmi dobre pivko uvarené špeciálne pre tento festival), Vám žiaden blog nepopíše. Treba to zažiť. Stačí pár priateľov a vo vrecku pár Gurmánikov (oficiálne platidlo akcie – za eurá sa nenajete) a nejaký dobrý nocľah. Zážitok na nezaplatenie. K tohto ročným favoritom pre chuťové poháriky patrila bryndzová guľka obaľovaná v panko s krémom z jarnej cibuľky.
Zaujímavá kombinácia chutí bola aj konfitované baranie stehno s pyré z červenej šošovice a mätovo-jogurtovým dipom. K foodtrucku od Rosta viedli najdlhšie rady na ich sendvič s flank steakom. Škoda, že som sa tam tento rok nedostal, no aspoň mám viac motivácie do ďalšieho ročníka. Príďte si na budúci rok festival oňuchať a ochutnať. Hoci dátum toho na budúci rok ešte nie je stanovený, tradične sa toto podujatie koná v júni. Cenovo nás tento zážitok s manželkou vyšiel na 50 eur, ale neľutujem ani jeden cent. Vidíme sa o rok v parku 😉